SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

SCROLL DOWN

Το Κρασί

By The Glass

ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Στο By the Glass μπορείτε να βρείτε 500 ετικέτες κρασιού από τον Ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα. Παρουσιάζουμε έτσι την πληρέστερη και πιο συναρπαστική λίστα κρασιών στην Ελλάδα. Παλιές ελληνικές σοδειές, fine wines -παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα- σπάνιες συλλεκτικές φιάλες, μοναδικά Magnum. Επιπλέον έχουμε τεράστια ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, καθώς και από αποστάγματα και dessert wines.

Περίπου 200 ετικέτες της μεγάλης λίστας σερβίρονται και σε ποτήρι, χάρη στο σύστημα Coravin και το dispenser 36 θέσεων. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι προτάσεις της εβδομάδας.

Τη μεγάλη λίστα επιμελείται η ιδιοκτήτρια Φωτεινή Παντζιά. Μετά τον πρώτο της επαγγελματικό σταθμό στη δημοσιογραφία και το πολιτιστικό ρεπορτάζ, την κέρδισε το κρασί από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στην εταιρεία «Μπουτάρης».

Όπως λέει η ίδια, «Από όποιο πόστο και αν το υπηρετείς, το κρασί σε μαγνητίζει. Δεν πρόκειται για ένα κοινό προϊόν που προσφέρεται προς κατανάλωση. Ο οίνος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Από τη στιγμή που φυτεύεις τον σπόρο στο αμπέλι αγωνιάς, στενοχωριέσαι και χαίρεσαι για την πορεία του σταφυλιού και την εξέλιξή του».

ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ – BY THE GLASS

Στο By the Glass, μπορείτε να ανοίξετε όποια φιάλη θέλετε και να τη γευτείτε σε ποτήρι, πράγμα που σας δίνει μια γκάμα επιλογών που ξεπερνά τις 200 ετικέτες. Σας δίνουμε έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσετε όλες τις ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα καθώς και ξένες, γνωστές ή λιγότερο γνωστές, που ανάλογα με το terroir και την οινοποίηση αποκτούν άλλη ταυτότητα και ενδιαφέρον.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΣΑΜΠΑΝΙΑ Ή … Ο ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ

Γεννήθηκε στους αμπελώνες της Καμπανίας, αλλά η μοίρα της ήταν να κατακτήσει τον κόσμο! Δικαιωματικά. Η σαμπάνια δεν είναι ένας απλός αφρώδης οίνος. Έχει ξεχωριστή μέθοδο παραγωγής και διαφορετική ορολογία στην ετικέτα. Κρασί, με το οποίο, δεν είναι εξοικειωμένοι όλοι οι οινόφιλοι, οι περισσότεροι θεωρούμε ότι η παρουσία της σαμπάνιας επιβάλλεται μόνο στα γιορτινά τραπέζια. Στην πραγματικότητα, όμως, μπορεί να διεκδικήσει μερίδιο και στην καθημερινότητά μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΦΙΑΛΕΣ

Έχουμε επιλέξει για εσάς τις καλύτερες Ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα και τη μοναδικότητα του χαρακτήρα τους.
Το «By the Glass» προσφέρει στους οινόφιλους μια εκτενέστατη και πολυσυλλεκτική wine list αποτελούμενη από 500 ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, χωρίζοντας τα κρασιά του σε οκτώ στιλιστικές κατηγορίες –από λευκά κρεμώδη με διακριτική οξύτητα και έντονα αρωματικά/εξωτικά μέχρι πλούσια και βαρελάτα και από χυμώδη κόκκινα με πλούσιο σώμα μέχρι μεστά με βελούδινες τανίνες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΠΑΛΙΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΞΕΝΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ – FINE WINES

Η πρωτοποριακή συσκευή Coravin δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις των εξαιρετικών κρασιών να δοκιμάζουν μοναδικές φιάλες κρασιού από όλον τον κόσμο, by the glass. Γευτείτε πρωτοκλασάτα κρασιά, με υψηλές επιδόσεις, που έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στον διεθνή οινικό χάρτη, χάρη στην αντοχή τους στο πέρας του χρόνου. Μια χωρίς προηγούμενο πολυσυλλεκτική, εξαιρετικής ποιότητας λίστα από Premium Wines, μέρος της πολιτιστικής παράδοσης των περιοχών από τις οποίες προέρχονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΟΔΕΙΕΣ – OLD VINTAGES

Στην κατηγορία αυτή, προσφέρουμε φιάλες καταξιωμένων Ελλήνων οινοπαραγωγών από σπάνιες σοδειές. Εφαρμόζοντας αυστηρές και πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές στη συγκομιδή των σταφυλιών, μεγάλοι και μικρότεροι παραγωγοί έχουν δημιουργήσει μερικά αξεπέραστα κρασιά για τα οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι. Μάθετε τις ιδιαιτερότητες κάθε οινικής περιοχής μέσα από τα ιδιότυπα χαρακτηριστικά των αμπελώνων της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

MAGNUM & DOUBLE MAGNUM

Κάθε μπουκάλι κρασιού δεν είναι ένα ακόμη μπουκάλι, με άλλο σχήμα και design. Τα Magnum κρασιά είναι μεγάλες φιάλες που ισοδυναμούν με δυο κανονικά μπουκάλια, και έχουν φανατικό κοινό παγκοσμίως. Υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από τα σχήματα των μπουκαλιών και σημαντικές λεπτομέρειες για τα μεγέθη τους. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στην ιστορία τους, που έχει την αρχή της γύρω στα μέσα του 17ου αιώνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΓΛΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ – ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Χρωματική παλέτα με απίστευτο εύρος, πλούτος αρωμάτων μαγευτικός, γεύση τρυφερή, μελένια υφή. Αυτά είναι τα θέλγητρα των γλυκών κρασιών. Το ταξίδι στον κόσμο της γεύσης του κρασιού αλλάζει βαγόνι και υπόσχεται να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ – ΚΟΚΤΕΙΛ – ΜΠΙΡΕΣ

Η μέρα φεύγει… η ώρα που θέλεις να τα πεις με την παρέα σου, να απολαύσεις το τέλος της μέρας και να φιλοξενηθείς σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, έρχεται… Στο «By The Glass» θα διαλέξετε premium ετικέτες ουϊσκι, βότκα, τζιν και ρούμι που τις έχουν επιλέξει με αυστηρά κριτήρια και γνώση του αντικειμένου οι άνθρωποί μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
to-topto-top
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ