SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

SCROLL DOWN

Το Φαγητό

By The Glass

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Τη μεγάλη ποικιλία κρασιών συνοδεύει κουζίνα με γεύση ελληνική, με ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή της πρώτης ύλης, από τον chef μας Αντώνη Πεχλιβανάκη. Κουζίνα μεσογειακή, με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τα κρασιά.

Το By the Glass βρίσκεται στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας (Restaurant 100 Awards) και η λίστα με τα αγαπημένα κρασιά τιμήθηκε ως Best Wine List για το 2017.

Μοναδικές γευστικές δημιουργίες σας περιμένουν για να τις απολαύσετε μόνοι ή με την συντροφιά σας και να τις συνδυάσετε με ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι κρασί.

Ο chef μας επιμελείται το γευστικό σας ταξίδι για μια μοναδική συνδυαστική εμπειρία, με το κρασί που έχετε επιλέξει.

Από νωρίς το μεσημέρι, έως τις 12 το βράδυ, μπορείτε να εμπιστευθείτε στην ποιότητα του by the glass, ένα επαγγελματικό γεύμα, ή αργότερα να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο στον αίθριο χώρο μας σε μια από τις ιστορικότερες στοές της Αθήνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ψωμί ολικής και χαρουπόψωμο & dip ημέρας.
Μεσογειακή μελιτζανοσαλάτα με focaccia ψημένη στη σχάρα.
Focaccia με μανιτάρια, κρέμα τυριού και λάδι τρούφας.
Σαγανοτύρι με dip από πικάντικο σπανάκι.
Κροκέτες με ταλαγάνι και παλαιωμένη γραβιέρα με σπιτική μαρμελάδα από τοματίνια και τζίντζερ.
Χειροποίητα τσιπς πατάτας με μαρμελάδα από λουκάνικο τσορίθο.
Πιτάκια με μοσχαρίσιο κιμά αρωματισμένο με κακαόσπορο και τσίι, τυρί Cantal και dip από γιαούρτι με μυρωδικά.
Χειροποίητα πιροσκί με χωριάτικο λουκάνικο και dip από παλαιωμένη μουστάρδα.
Ζεστό tataki τόνου ψημένο σε βούτυρο μυρωδικών, πάνω σε πουρέ πράσινου μήλου και τζίντζερ.
Ταλιάτα μόσχου με κακαόσπορο και πολύχρωμα πιπέρια και σπόγγο espresso.

ΚΡΥΑ ΠΙΑΤΑ

Σαλάτα ανάμεικτη με μανιτάρια, φουντούκια, τοματίνια, flakes cantal και dressing σιναπόσπορου.
Σαλάτα από βραστά λαχανικά με φιλέ αμύγδαλο, μπούκοβο και vinaigrette λεμονιού - δυόσμου.
Σαλάτα baby μαρουλιού, με λιαστή ντομάτα, σπιτικά κρουτόν και dressing παρμεζάνας- λεμονιού.
Τοματίνια με κριθαροκουλούρες, λιγκουίνι αγγουριού, καπαρόφυλλα & μους φέτας με θυμάρι.
Σολομός ποσέ σε λευκό κρασί, με κρέμα αβοκάντο, πούδρα χαρουπιού και τραγανά ψωμάκια φούρνου.
Πλατό καπνιστού σολομού, ψωμάκια dinkel και σως ταρτάρ.
Ποικιλία τυριών με τριλογία σπιτικής μαρμελάδας, αποξηραμένα φρούτα και σπιτικά κρουτόν.
Ποικιλία τυριών και αλλαντικών ωρίμασης με τριλογία σπιτικής μαρμελάδας, αποξηραμένα φρούτα και σπιτικά κρουτόν.
Ceviche από τσιπούρα με αφυδατωμένο κρεμμύδι, δυόσμο και oyster λεμονιού.
Tartare μόσχου με φουντούκι, σάλτσα Ολαντέζ και ταγανά ψωμάκια φούρνου.
Carpaccio μόσχου μαριναρισμένο σε κόκκινα φρούτα και σινάπι με αφρό παρμεζάνας και από παλαιωμένο ξύδι μούρων.

ΖΕΣΤΑ ΠΙΑΤΑ

Λιγκουίνι ολικής με πέστο αβοκάντο, βασιλικού και κάσιους.
(χωρίς γλουτένη και χωρίς αυγό)
Ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας.
Κοτόπουλο με κόκκινο ρύζι, πουρέ καρότο- τζίντζερ και homemade ντεμί γκλας μπαχαρικών.
Μπιφτεκάκια στο grill με τηγανητές πατάτες, πιτάκια ολικής και dip γιαουρτιού.
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές και γαλομυζήθρα.
Φιλέτο μόσχου με μανιτάρια και πατάτες σωτέ, τοματίνια με πετιμέζι και σάλτσα πιπεριού.
Αρνάκι πατητό με πουρέ σελινόριζας, baby πατάτα και σάλτσα Porto.
Τσιπούρα σε κρούστα μυρωδικών, πουρές από Περουβιανή πατάτα και σάλτσα από φουντούκι-τρούφα.
Φιλέτο σολομού, μαριναρισμένο σε ιαπωνικό ξύδι με ριζότο λεμονιού και σπαράγγια.

ΓΛΥΚΑ

Crème brûlée βανίλιας Μαδαγασκάρης με κόκκινα φρούτα.
Moelleux σοκολάτας με παγωτό βανίλια Mαδαγασκάρης.
Γκοφρέτα σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
Τάρτα λεμονιού με Ιταλική μαρέγκα και confit από φρούτα του πάθους με Campari.
to-topto-top