SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

SCROLL DOWN

Το Φαγητό

By The Glass

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Τη μεγάλη ποικιλία κρασιών συνοδεύει κουζίνα με γεύση ελληνική και διεθνή, με ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή της πρώτης ύλης, από τον σεφ μας Ροβέρτο Κονίνη και τον Consulting Chef Κώστα Τσίγκα. Κουζίνα με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με την τεράστια λίστα ελληνικών και ξένων κρασιών μας.

Το By the Glass βρίσκεται στο Γαλλικό γαστρονομικό οδηγό 2020 Gault & Millau με βαθμολογία 10,5/20, στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας (Restaurant 100 Awards) και η λίστα με τα αγαπημένα κρασιά έχει τιμηθεί ως Best Wine List. Ψηφίζεται για συνεχόμενες χρονιές ως το υπ’ αριθμόν 1 wine bar restaurant της Αθήνας.

Μοναδικές γευστικές δημιουργίες σας περιμένουν για να τις απολαύσετε μόνοι ή με την συντροφιά σας και να τις συνδυάσετε με ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι κρασί.

Από νωρίς το μεσημέρι, έως τις 02:00 το βράδυ, μπορείτε να εμπιστευθείτε στην ποιότητα του by the glass, ένα επαγγελματικό γεύμα, ή αργότερα να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο στον αίθριο χώρο μας σε μια από τις ιστορικότερες στοές της Αθήνας.

O chef μας επιμελείται το γευστικό σας ταξίδι για μια μοναδική συνδυαστική εμπειρία, με το κρασί που έχετε επιλέξει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΨΩΜΙ/ΣΑΛΑΤΕΣ/ΓΙΑ ΜΟΙΡΑΣΙΑ

Διάφορα φρεσκοψημένα ψωμιά -ολικής, χαρούπι και προζυμένιο- ελιές, βούτυρο με μυρωδικά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Frisée aux Lardons: φριζέ, καπνιστή πανσέτα, αβγό, τοματίνια, κρουτόν, βινεγκρέτ Nτιζόν.
Τομάτα με καπνιστά φύκια, gem μαρούλι, dressing με σουσάμι και miso.
Ψητά παντζάρια, béarnaise, καρύδια, κατσικίσιο τυρί.
Ψαροσαλάτα ceviche: λαβράκι, εσπεριδοειδή, πιπεριά jalapeno.
Rillettes: Καβουρμάς και σπιτική “πηχτή”, μπαγκέτα, σπιτικό τουρσί.
Μοσχάρι ταρτάρ σερβιρισμένο πάνω σε κόκκαλο με μεδούλι, ψητά εσαλότ, toast.
Burrata, caponata κολοκύθας, μορταδέλα, φιστίκια Αιγίνης, 'nduja.
Λεπτές φέτες από μαριναρισμένο μοσχάρι Black Angus, ricotta, εσαλότ, χρένο, Béarnaise και μουστάρδα.
Πικάντικες ψητές γαρίδες, labneh, harissa, τομάτα.
Μύδια αχνιστά, τομάτα με chorizo και πικάντικη Hollandaise σε ψητό ψωμί.
Κροκέτες Gorgonzola και Brie, πικάντικο μέλι, αμύγδαλο και θυμάρι.
Σολομός ταρτάρ Picatta, σε τοστ με aioli, crispy κάπαρη, μαϊντανό και λεμόνι τουρσί.
Pinsa με γκοργκοντζόλα, καπνιστή πανσέτα και μανιτάρια.
Pinsa με κατσικίσιο τυρί chèvre, τυρί Comté, μύρτιλα και κρεμμύδι.
Κεμπάπ από μοσχάρι και αρνί, τομάτα, καπνιστή μελιτζάνα.
Bao Buns σουτζουκάκια προβατίνας με κατσικίσιο τυρί

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΑΤΑ/ΚΡΕΑΤΑ & ΨΗΤΑ

Φρέσκο νιόκι με γαρίδες “scampi”.
Ριζότο με ψητά μανιτάρια και τρούφα.
Μοσχαρίσια Μπιφτεκάκια, γιαούρτι με δυόσμο.
Φιλέτο σολομού σε καλαμάκι με miso, σόγια, furikake slaw από καρότο.
Φρέσκο Ραβιόλι γεμιστό με τόφου, κρέμα κουνουπίδι με αμύγδαλο, τρούφα (Vegan).
Ψητά μανιτάρια με χούμους και zaatar (Vegan).
Πάπια, λουκάνικο και καπνιστή πανσέτα confit, με γίγαντες cassoulet.
Κοτόπουλο baby ξεκοκαλισμένο, στη σχάρα, ψητά μανιτάρια και πράσινη σαλάτα.
Χοιρινή μπριζόλα alla Milanese, μαρμελάδα μπέικον, ανάμικτη σαλάτα, πατάτες.
Black Angus Flap steak -350gr- ψητά μανιτάρια, πουρές πατάτας με τυρί.
Rib Eye Μοσχαρίσιο, Béarnaise, ψητό μπρόκολο, πατάτες.
Prime Rib Tomahawk, μοσχαρίσιο, Béarnaise, ψητό μπρόκολο, πατάτες.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΥΡΙΩΝ & ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

Αλλαντικά: Μορταδέλα, Τσορίθο, Φινοκιόνα Τοσκάνης, Προσούτο, Σαλάμι Ευρυτανίας.
Τυριά: Γραβιέρα ωρίμανσης, κατσικίσιο chèvre, Brie de Meaux, Gruyère, Gorgonzola piccante, Pecorino sardo.
Ανάμικτα τυριά και αλλαντικά.

ΓΛΥΚΑ

Baba au rhum, με σιρόπι από ρούμι και τσάι του βουνού, κρέμα βανίλια και παγωτό πορτοκάλι.
Lava Cake σοκολάτας με φρέσκα μούρα και κρέμα panacotta.
Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα με σιρόπι από τζίντζερ και λάιμ.
Chocolate chip cookie στη γάστρα με παγωτό σοκολάτα.
Τα πάντα παρασκευάζονται στην κουζίνα του By the Glass, όπως και το ψωμί μας, το οποίο είναι χειροποίητο. Χρησιμοποιούμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε όλα μας τα πιάτα.
(VE)=Vegetarian (VG)= Vegan (G)= Gluten free
to-topto-top
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ