SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

SCROLL DOWN

Το Φαγητό

By The Glass

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Τη μεγάλη ποικιλία κρασιών συνοδεύει κουζίνα με γεύση ελληνική, με ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή της πρώτης ύλης, από την chef μας Κυριακή Φωτοπούλου. Κουζίνα μεσογειακή, με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τα κρασιά.

Το By the Glass βρίσκεται στο Γαλλικό γαστρονομικό οδηγό 2020 Gault & Millau με βαθμολογία 10,5/20, στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας (Restaurant 100 Awards) και η λίστα με τα αγαπημένα κρασιά τιμήθηκε ως Best Wine List για το 2017. Ψηφίζεται για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2017-2018-2019) ως το υπ’ αριθμόν 1 wine bar restaurant της Αθήνας.

Μοναδικές γευστικές δημιουργίες σας περιμένουν για να τις απολαύσετε μόνοι ή με την συντροφιά σας και να τις συνδυάσετε με ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι κρασί.

H chef μας επιμελείται το γευστικό σας ταξίδι για μια μοναδική συνδυαστική εμπειρία, με το κρασί που έχετε επιλέξει.

Από νωρίς το μεσημέρι, έως τις 12 το βράδυ, μπορείτε να εμπιστευθείτε στην ποιότητα του by the glass, ένα επαγγελματικό γεύμα, ή αργότερα να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο στον αίθριο χώρο μας σε μια από τις ιστορικότερες στοές της Αθήνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΩΜΑ/ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Beef Tartare (130γρ) από τρυφερό φιλέτο μόσχου, σιναπόσπορος, μαϊντανός, αγγουράκι τουρσί, και συνοδεύεται με τραγανές φέτες από προζυμένιο ψωμί.
Beef Carpaccio (130γρ) Bοδινό φιλέτο, κρέμα μανιταριών, παλαιωμένo Aρσενικό Νάξου, φύλλα ρόκας. (G)
Ceviche Λαβράκι (120γρ) με χυμό εσπεριδοειδών, φράουλες, πιπεριά τσίλι, τζίντζερ, λεμονόχορτο και καβουρδισμένα αμύγδαλα. (G)
Χειροποίητο Ψωμί ολικής άλεσης και χαρουπόψωμο με αποξηραμένα φρούτα, συνοδεύεται με δροσερή κρέμα γιαουρτιού. ξύδι
Σαλάτα από Αλμυρίκια με κολοκύθι, φρέσκο δυόσμο και ξινομυζήθρα Κρήτης. (V)(G)
Ντολμαδάκια Γιαλαντζί με φρέσκα μυρωδικά, μοσχολέμονο και πρόβειο γιαούρτι. (V)(G)
Πύργος Μελιτζάνας Ψητή μελιτζάνα με πέστο λιαστής ντομάτας, βολάκι Άνδρου, κουκουνάρι και λάδι βασιλικού. (V)(G)
Tataki Τόνου μαριναρισμένο σε τσίπουρο, με αλμυρίκια, ντομάτα και βασιλικό. (G)
Ελληνική Μπρουσκέτα (3τμχ) με ντοματίνια, σαλάδο Κερκύρας, ελιές Καλαμών και πικάντικη φέτα Βυτίνας.
Μini burger (2 τμχ) με skirt steak, σος ταρτάρ, άισμπεργκ και τραγανές πατάτες με την φλούδα τους.
Ελληνική Σαλάτα Carpaccio ντομάτας, αγγουράκι Κνωσσού, Ξύγαλο Σητείας, κρίταμο, καπαρόφυλλα και φρέσκια ρίγανη. (V)(G)
Κροκέτες Ταλαγάνι με καπνιστό τυρί Μετσόβου, δροσερή sour cream, μαρμελάδα ντομάτας με τζίντζερ.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Αρνί σιγομαγειρεμένο με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, πατάτες confit, και σως από θυμάρι με πετιμέζι. (G)
Ριζότο Μανιταριών με ποικιλία φρέσκων μανιταριών, πάστα τρούφας και παρμεζάνα. (V)
Ζουμερά Μοσχαρίσια Μπιφτεκάκια με τραγανές πατάτες, πίτα καλαμποκιού, δροσερό γιαούρτι δυόσμου και φύλλα ρόκας.
Μακαρίνα με ψητό κοτόπουλο χειροποίητα ζυμαρικά με ψητές μπουκιές κοτόπουλου και πέστο από καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης.
Holstein T-bone (1.000 gr) με τραγανές πατάτες, ψητό καλαμπόκι, baby ψητά καρότα και σως ταρτάρ. (G)
Φιλέτο Μυλοκόπι με φρέσκο αρακά, φασολάκια, τσάτνεϊ από φινόκιο, λαδολέμονο μυρωδικών. (G)
Φιλέτο Μόσχου με ψητά καρότα, κρέμα από εσαλότ και σάλτσα από κρασί Porto. (G)
Κουσκούς Θαλασσινών με φρέσκια σουπιά, γαρίδες, αβγοτάραχο, ζωμό από καραβίδες και λεμονόχορτο.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΥΡΙΩΝ & ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

Πλατό Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Τυριών με μαρμελάδα εποχής και τραγανά chips ψωμιού.
Πλατό Τυριών και Αλλαντικών Ωρίμανσης με μαρμελάδα εποχής και τραγανά chips ψωμιού.
Fine Πλατό Τυριών (50γρ το κάθε είδος) Caciottona al pepe, Gruyère Suisse, Fior d'arancio blue cheese, Μανούρα Σίφνου, με χειροποίητα κριτσίνια, μαρμελάδα σταφύλι, βιολογικές ελιές, παξιμάδια χαρουπιού και ξηρούς καρπούς.

ΓΛΥΚΑ

Πάβλοβα με κρέμα βανίλιας και σάλτσα φράουλας.
Υφές Σοκολάτας κρέμα πικρής σοκολάτας, μους σοκολάτας γάλακτος, κρέμα λευκής σοκολάτας, μπισκότο από κακάο, καραμελωμένα φουντούκια.
Τάρτα με κρέμα τυριού αρωματισμένη με λεμόνι και φρέσκα φρούτα εποχής.
(V)=Vegetarian (G)= Gluten free
to-topto-top
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ