SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

SCROLL DOWN

Το Φαγητό

By The Glass

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Τη μεγάλη ποικιλία κρασιών συνοδεύει κουζίνα με γεύση ελληνική, με ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή της πρώτης ύλης, από την chef μας Κυριακή Φωτοπούλου. Κουζίνα μεσογειακή, με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τα κρασιά.

Το By the Glass βρίσκεται στο Γαλλικό γαστρονομικό οδηγό 2020 Gault & Millau με βαθμολογία 10,5/20, στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας (Restaurant 100 Awards) και η λίστα με τα αγαπημένα κρασιά τιμήθηκε ως Best Wine List για το 2017. Ψηφίζεται για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2017-2018-2019) ως το υπ’ αριθμόν 1 wine bar restaurant της Αθήνας.

Μοναδικές γευστικές δημιουργίες σας περιμένουν για να τις απολαύσετε μόνοι ή με την συντροφιά σας και να τις συνδυάσετε με ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι κρασί.

H chef μας επιμελείται το γευστικό σας ταξίδι για μια μοναδική συνδυαστική εμπειρία, με το κρασί που έχετε επιλέξει.

Από νωρίς το μεσημέρι, έως τις 02:00 το βράδυ, μπορείτε να εμπιστευθείτε στην ποιότητα του by the glass, ένα επαγγελματικό γεύμα, ή αργότερα να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο στον αίθριο χώρο μας σε μια από τις ιστορικότερες στοές της Αθήνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΩΜΑ/ΚΡΥΑ & ΖΕΣΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Carpaccio Φρέσκου Ψαριού με ημίλιαστο ντοματίνι, κόκκινο καρότο, χυμό εσπεριδοειδών και γογγύλι (G).
Beef Carpaccio Βοδινό φιλέτο, φρέσκα φύλλα μαρουλιών, παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου (G).
Beef Tartare από τρυφερό φιλέτο μόσχου, σιναπόσπορος, μαϊντανός, αγγουράκι τουρσί, τσιπς πατάτας και κρέμα αγκινάρας Ιερουσαλήμ (G).
Χειροποίητο Ψωμί ολικής άλεσης και χαρουπόψωμο με αποξηραμένα φρούτα, συνοδεύεται με Αλατσοελιές.
Γαρίδες με αρωματική σαλάτα φάβας, πάστα μυρωδικών και σάλτσα πορτοκάλι με τζίντζερ. (G).
Σαλάτα Κινόα με Λάπαθα, κουνουπίδι με κάρυ, μπρόκολο, φρέσκα μυρωδικά και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. (VE) (VG) (G)
Σαλάτα με ψητό Παντζάρι λαχανίδα, baby ρόκα, παντζαρόφυλλα, Σκοτύρι Νιώτικο με θρούμπι και βινεγκρέτ καβουρδισμένου φουντουκιού. (VE) (VG)
Πράσινη Σαλάτα με ραπανάκι, παστινάκι, ξινόμηλο, λιναρόσπορο και βινεγκρέτ Ξινόμαυρου Κρασιού (G) (VE) (VG).
Κροκέτες Ταλαγάνι με καπνιστό τυρί Μετσόβου, δροσερή sour cream, μαρμελάδα ντομάτας με τζίντζερ.
Μπρουσκέτα Καπνιστού Σολoμού με χειροποίητο πολύσπορο ψωμί, sour cream και αβγά σολομού.
Ψητό Camembert με τσάτνεϊ αχλάδι-τζίντζερ και φιστίκι Αιγίνης (G) (VE).

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σούπα Ημέρας.
Φιλέτο Φαγκρί με ψητή λαχανίδα, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και ζωμό λεμονόχορτου (G).
Ριζότο Μανιταριών με ποικιλία φρέσκων μανιταριών, πάστα τρούφας και παρμεζάνα. (VE) (G).
Χειροποίητα Ταλιολίνι με φιλέτο Σκορπίνας σε ζωμό γαρίδας και λεμονόχορτο.
Βακαλάος Φρικασέ με σέσκουλα, σπανάκι και μοσχολέμονο (G).
Ζουμερά Μοσχαρίσια Μπιφτεκάκια με τραγανές πατάτες, πίτα καλαμποκιού και δροσερό γιαούρτι δυόσμου.
Μοσχαρίσια Μάγουλα με ξινό τραχανά και παλαιωμένο ξηρό Ανθότυρο Νάξου.
Φιλέτο Μόσχου με ψητά καρότα, κρέμα από εσαλότ και σάλτσα από κρασί Vinsanto (G).
Επιλογή από τα παρακάτω STEAKS που συνοδεύονται με γαρνιτούρα από: ψητά καρότα, καμένο κρεμμύδι, χόρτα εποχής και χειροποίητη bbq sauce.
Flap Steak (300gr).
Holstein Beef Entrecôte (1.000 gr).

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΥΡΙΩΝ & ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ

Πλατό Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Τυριών με μαρμελάδα εποχής και τραγανά chips ψωμιού.
Πλατό Τυριών και Αλλαντικών Ωρίμανσης με μαρμελάδα εποχής και τραγανά chips ψωμιού.
Fine Πλατό Τυριών (60γρ το κάθε είδος) Pecorino al Tartufo, Gruyère Suisse, Fior d'arancio blue cheese, Tomme de Savoie, με χειροποίητα κριτσίνια, γλυκό κουταλιού κυδώνι, βιολογικές ελιές, παξιμάδια χαρουπιού και ξηρούς καρπούς.

ΓΛΥΚΑ

Τάρτα Λεμόνι με καμένη μαρέγκα και σιρόπι δυόσμου.
Πάβλοβα με κρέμα βανίλιας και κόκκινα φρούτα.
Υφές Σοκολάτας κρέμα πικρής σοκολάτας, μους σοκολάτας γάλακτος, κρέμα λευκής σοκολάτας, μπισκότο από κακάο, καραμελωμένα φουντούκια.
Τα πάντα παρασκευάζονται στην κουζίνα του By the Glass, όπως και το ψωμί μας, το οποίο είναι χειροποίητο. Χρησιμοποιούμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε όλα μας τα πιάτα.
(VE)=Vegetarian (VG)= Vegan (G)= Gluten free
to-topto-top
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ