SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

SCROLL DOWN

Άνθρωποι

By The Glass

ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΝΤΖΙΑ

Η Φωτεινή Παντζιά ακολουθεί μόνο την καρδιά και το ένστικτό της. Όταν ο δρόμος της ζωής της την έφερε κοντά στον κόσμο του κρασιού, κατάλαβε ότι αυτό δεν έγινε τυχαία. Ήταν σαν να της έδειχνε ότι έπρεπε να αλλάξει πορεία, αφήνοντας το χώρο της δημοσιογραφίας και του πολιτιστικού ρεπορτάζ και να ακολουθήσει ένα άλλο κομμάτι του πολιτισμού μας. Αυτό του κρασιού. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στον τομέα των πωλήσεων της εταιρίας «Μπουτάρης», ένιωσε ότι το κρασί τη μαγνήτισε. Και αποφάσισε να του αφιερωθεί.

Άρχισε να ονειρεύεται το δικό της χώρο, ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, όπου το κρασί θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Και το 2012 –μια δύσκολη χρονιά για την Αθήνα- πραγματοποίησε το όνειρό της, στο σημείο της καρδιάς της, την πανέμορφη Στοά Ράλλη.

Έτσι γεννήθηκε το «By The Glass», το οποίο με πολλή δουλειά και αγάπη, έφτασε να είναι μεταξύ και των 100 καλύτερων εστιατορίων της χώρας. Μάλιστα, η λίστα κρασιών του τιμήθηκε ως Best wine list για το 2017.

Σήμερα, είναι ιδιοκτήτρια ενός ακόμη wine bistrot, του «Boccanegra» στη Βουκουρεστίου αλλά και του all-day ιταλικού εστιατορίου «Cardinale» στη Μητροπόλεως.

Από κοινού με τις υποχρεώσεις της ως επιχειρηματίας είναι και μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας. Έχει έναν γιο, τον Άγγελο-Αμπάτου, για τον οποίο ταξίδεψε μέχρι την Αιθιοπία για να τον γνωρίσει.

Παράλληλα, ασχολείται εντόνως με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων της πρωτεύουσας και την περίθαλψη τους.

Η Φωτεινή Παντζιά βλέπει πάντα τη… φωτεινή πλευρά της ζωής! Και αυτό το φως είναι που την οδηγεί σε κάθε της επιλογή.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η γελαστή μας σεφ Κυριακή Φωτοπούλου, μας έρχεται με αέρα Σαντορινιό και αύρα Μισελενάτη. Θήτευσε στο Κτήμα Σιγάλα και στο βραβευμένο Funky Gourmet. Με ολοκληρωμένες σπουδές στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και την οινολογία, εμπλουτίζει διαρκώς με βαθιά νόστιμα και κομψά πιάτα την κουζίνα μας. Η μαγειρική την τραβά από μικρή, πειραματίζεται, ονειρεύεται αστέρι Μισελέν και θεωρεί τη γαστρονομία πολιτισμό.

to-topto-top